le tournesol
 

Schoonheidssalon ‘Le Tournesol’ biedt een aantal speciale lichaamsbehandelingen aan. Deze behandelingen zijn de Ayurvedische massage en de Anti-Cellulite Behandeling.

1. Ayurvedische massage

Deze bijzondere massagevorm berust op de leer van de Ayurveda. Dit is een oud en beproefd gezondheidssysteem uit India. Het doel van Ayurveda is het bereiken van een optimale gezondheid en evenwicht tussen lichaam en geest. Een juiste leefwijze en gezonde voeding zijn daartoe de beste middelen. Ayurveda kent daarom vele adviezen voor een gezond en harmonieus bestaan. Daarnaast maakt deze leer gebruik van kruidenremedies en vele andere technieken.

Een van deze technieken is de zogenoemde Ayurvedische massage. Ayurvedische massage is een zachte energetische massage van het lichaam. Er wordt gebruik gemaakt van geurige, geperste oliën, samengesteld volgens de situatie & persoonlijkheid van degene die gemasseerd wordt. De Ayurvedische massage combineert massagetechnieken met het stimuleren van de zogenoemde marma punten (drukpunten uit de Ayurveda). Ayurvedische massage is een massage die het hele lichaam in balans brengt. De massage werkt niet alleen op de spieren maar ook op het energiesysteem (aura en chakra's). De massage brengt meer vitale energie en helpt om gifstoffen die diep in het lichaam vastzitten te verwijderen. Verder helpt de Ayurvedische massage bij het losmaken van emotionele blokkades.

Deze massage wordt speciaal aanbevolen bij stress, burn-out etc.

De duur van deze complete massage (voor- & achterzijde van het lichaam, hoofd, handen & voeten) is circa 75 minuten (inclusief ‘intake’ om de optimale olie te bepalen); de kosten ervan bedragen € 79,50.

2. Anti-Cellulite Behandeling

Deze behandeling staat helemaal in het teken van het aanpakken van cellulitis (‘sinaasappelhuid’). Veel vrouwen zullen dit probleem herkennen: deukjes of putjes in de huid aan de achterkant van de dijen, de heupen en de bovenarmen. Maar… er is wat aan te doen óf het is te voorkomen!!

De huidstofwisseling (met name die van het onderhuids bindweefsel) is een van de hoofdzaken van het ontstaan van cellulite. Weleda heeft daar enkele jaren geleden een speciaal product voor geïntroduceerd, namelijk de Berken Cellulitis Olie. Deze olie is een uitgekiende combinatie van actieve plantenextracten (jonge berkenblaadjes) die de vetafbraak in de onderste huidlagen stimuleren en de afvoer van afvalstoffen en vocht activeren. De toegevoegde tarwekiemolie en het olie-extract van de rozemarijn bevorderen de doorbloeding en ondersteunen het herstellend vermogen van de huid en het bindweefsel. Contra-indicaties voor het gebruik van de Berken Cellulitis Olie zijn zwangerschap en het geven van borstvoeding.

Tevens is door Weleda in voorjaar 2007 een product geïntroduceerd dat in combinatie met de Berken Cellulitis Olie bijzonder effectief werkt: de Berken Douchepeeling. Deze zachte lichaamspeeling masseert de huid met natuurlijk zachte parels, stimuleert de doorbloeding, ondersteunt de celwisseling en bereidt de huid optimaal voor op de verzorging na het douchen met de Berken Cellulitis Olie.

Het gecombineerde gebruik van de hiervoor genoemde producten zorgt binnen een maand voor steviger en gladdere dijen, heupen en bovenarmen. Dit effect wordt nog versterkt door het toepassen van een speciale anti-cellulite behandeling.

Deze behandeling houdt kort samengevat het volgende in: een peeling van de probleemgebieden op het lichaam met de Berken Douchepeeling waardoor de huid optimaal wordt voorbereid op de hierop volgende (deel)massage op deze gebieden met Berken Cellulitis Olie. Afsluitend worden voedings- & en bewegingsadviezen gegeven om de te bereiken of al bereikte resultaten zo goed mogelijk te ondersteunen. Om het lichaam ook van binnenuit te reinigen wordt na afloop van de behandeling een glaasje Berken Extract geschonken.

Deze behandeling duurt circa 45 minuten en wordt als op zich staande behandeling en als kuur aangeboden. De kosten ervan bedragen € 54,50 (losse behandeling). Op een kuur van 5 behandelingen binnen zes weken wordt een korting van € 10,- gegeven.